Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΦΕΡΦΕΡΗΣ Ζήσης (ΒΛΑΧΟΣ) 1945-2014



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
(Τα στοιχεία είχαν δοθεί από τον ίδιο τον Νοέμβριο 2007, στον Κώστα Ξάνθο)
Ημερομηνία γέννησης: 29-7-1945
Τόπος γέννησης: Προσοτσάνη
Θέση στην ομάδα: Έξω αριστερά (11αρι)
Αγωνιστικοί περίοδοι: 1975-77
Προηγούμενες ή επόμενες ομάδες: Προσοτσάνη (1960-68) Δόξα Δράμας (1968-75)
Ο τότε παράγοντας της Ελπίδας, Γρηγόριος Βλάχος, είχε προσπαθήσει χωρίς επιτυχία για την μεταγραφή του Ζ.Φερφέρη, στην "Γαλάζια Ταξιαρχία" της Δράμας.

Αξέχαστα παιχνίδια: 19-12-1976: ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ 0-0 (το παιχνίδι έληξε στο 110΄).
26-12-1976: ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ-Ολυμπιακός Βολ. 1-0 (Φερφέρης 16΄)

Ποιο δύσκολοι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές: "Δεν βρήκα δύσκολο αντίπαλο ποδοσφαιριστή να με αντιμετωπίσει" Από τους συμπαίκτες του θαύμαζε τους Φεστέρη. Καλτσίδη Αλ., Σεραφείμ, Ταντσίδη και Ζαμανόπουλο.

ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ: "Αυτό που συνάντησα στον Πανδραμαϊκό, απο πλευράς διοίκησης, δεν το συνάντησα τόσα χρόνια που ήμουν στην Δόξα. Οι παράγοντες ήταν κοντά στους ποδοσφαιριστές και έλυναν κάθε πρόβλημα" Ιδιαίτερα θυμόταν τους Αυγερινόπουλο και Φίτσιο.


ΠΙΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ: 30-1-1977: ΕΘΝ. ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ 2-0, "πτώση" του αήττητου, μετά από 17 αήττητες παρουσίες. Ο Ζήσης Φερφέρης, πιστεύε πως αν ακολουθούσε πιο πολύς κόσμος την ομάδα, αυτή θα ανέβαινε άνετα στην Α΄Εθνική κατηγορία.

ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟ : "Γίνεται σωστή δουλειά στην Ακαδημία, αλλά πρέπει να γίνει επαναπροσδιορισμός των στόχων της. Απο εκεί και πέρα, χρειάζεται καλύτερη οργάνωση, που να δίνει καλύτερη προοπτική. Ο Πανδραμαϊκός είναι ιστορική ομάδα και χρειάζεται μεγαλύτερο σεβασμό από τους παίκτες για να βρεί τον δρόμο του."

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Ως προπονητής ήταν στον Γ.Σ.Προσοτσάνης, στους Φίλιππους Δοξάτου, στην Α.Ε.Αμπελοκήπων, στην ερασιτεχνική Δόξα Δράμας και βοηθός προπονητή στην "πρώτη" ομάδα της Δόξας Δράμας.
Μέχρι τον θάνατο του ήταν κάτοικος Προσοτσάνης, είχε υπηρετήσει στην Πυροσβεστική υπηρεσία. Ήταν έγγαμος, πατέρας μιάς κόρης, που διατέλεσε γραμματέας στον Πανδραμαϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου